Primii pasi in arta culinara i-am facut cu Baneasa

Se spune ca bucataria este o arta si nu toti sunt facuti pentru asta. Este oarecum adevarat, deoarece si eu, inainte sa descopar pastele de la Baneasa, ma consideram un antitalent in bucatarie, insa de cand am gatit prima portie de paste am capatat mai multa incredere in mine. Astfel, am inceput sa cumpar paste Baneasa si sa le vizitez site-ul pentru a fi mai bine informat despre produse. Din fericire, pe site-ul Baneasa consumatorii de paste au sansa sa descopere o multime de retete de paste, care se pot prepara cu usurinta, de oricine, folosind ingrediente care se pot gasi in orice supermarket.

Desi, initial, nu am avut curajul sa ma avant la acele retete paste complicate, am inceput cu reteta de pasta in bianco, ce consta in urmatoarele ingrediente: paste Baneasa, ulei de masline, sare si parmezan dupa gust. Apoi, cand am mai prins curaj in bucatarie, am incercat si alte retete de paste, care necesita mai multa atentie.

Exista multe retete de paste pe site-ul www.pastebaneasa.ro, insa preferata mea ramane reteta de farfalle cu creveti si sos de piper.

Acesta reteta paste se prepara folosind urmatoarele ingrediente:

-200 g Farfalle Baneasa;

-70 g mazare congelata;

-2 lingurite capere;

-1 ceapa medie;

– sare;

-4 linguri ulei;

-200 g creveti…

Iar pentru sos vom avea nevoie de:

-30 ml ulei masline;

-15 ml otet;

-2 lingurite piper divers colorat;

-1 lingura varfuita smantana groasa.

Pentru a pregati aceasta reteta asezam toate ingredientele la indemana, astfel incat toate etapele sa mearga cursiv si rapid. Preparam sosul amestecand pentru inceput uleiul cu otet si piper. Le punem intr-un blender si pasam. Adaugam smantana si continuam sa pasam pana reusim sa spargem boabele de piper.

Calim in 2 linguri ulei ceapa tocata marunt, pana devine partial transparenta, apoi adaugam mazarea si caperele si continuam sa calim 2 minute. Luam de pe foc amestecul si calim crevetii in ulei incins timp de 1 minut pe fiecare parte. Punem si pastele la fiert in apa cu sare conform timpului de pe ambalaj, apoi le scurgem. Le amestecam intr-un castron cu crevetii, ceapa cu mazare si capere, apoi turnam sosul de piper si amestecam. Servim imediat.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *