O problema estetica si nu numai: porii dilatati

Nu este vorba despre riduri si nici despre pete, o alta obsesie legata de frumuste sunt porii dilatati, deoarece compromit uniformitatea texturii pielii si deschid calea pentru punctele negre, care, pe langa faptul ca sunt inestetice, sunt expuse riscului de inflamatie.

In fiecare centimetru patrat de piele exista aproximativ 150 de pori. Acestia sunt utili pentru conectarea glandelor care produc sebum cu stratul superior al epidermului ce formeaza stratul hidrolipidic, un strat subtire gras ce protejeaza pielea de patrunderea microbilor.

Intr-o situatie perfect echilibrata, porii au un diametru de aproximativ 50 microni: o dimensiune ideala, care poate fi compromisa de unii factori. Depinde mult de tipul de piele: pielea uscata sau normala prezinta un risc mai mic de a dezvolta acest cusur, in timp ce tenul mixt sau gras este mai predispus la marirea postarilor.

Punctul de plecare cosmetic pentru micsorarea porilor este curatarea: folositi produsele fara tensioactivi (pot stimula excesiv glandele sebacee) si pe baza de uleiuri vegetale, precum cele din masline si migdale. Apele micelare sunt, de asemenea, perfecte: sunt delicate, nu modifica pH-ul pielii si sunt potrivite si pentru conturul ochilor si pentru pielea sensibila. Daca insa situatia nu este prea roz, atunci apelati la tratament pori dilatati. Unde? Desigur, nu acasa, ci intr-o clinica dermatologica. Noi va recomandam Clinica Yiara, care va poate pune la dispozitie pori dilatati tratament de ultima generatie, efectuat de cei mai bun specialisti. In functie de gravitatea problemei si de alte cosiderente, vi se va face tipul de pori dilatati tratament adecvat dumneavoastra.

Pe langa asta, trebuie si dumneavoastra sa aveti un stil de viata sanatos: evitati fumatul, care modifica microcirculatia si compozitia sebumului; adoptati mese echilibrate, bogate in fructe si legume (antioxidanti). Faceti miscare si limitati tensiunile: un stil de viata sedentar si stresul afecteaza echilibrul hormonal si productia excesiva de sebum si, prin urmare, cresterea dimensiunii porilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *