Pentru a sublinia importanta citirii unei carti bune impreuna si valoarea lecturii ca un gest de dragoste, magazinul online universenciclopedic.ro promoveaza in aceasta toamna o colectie impresionanta de carti pentru copii, la preturi promotionale, gata pentru a fi introduse in bibliotecile micutilor cititori.

Cititul este bun pentru copii 

Parintele care citeste carti copii micutului sau, contribuie enorm la dezvoltarea psihica a acestuia. Cititul ii ajuta sa se familiarizeze cu vorbirea, cu sunetele care corespund cuvintelor si cu sensul lor. Invata sa inteleaga sensul unor propozitii intregi, observa intonatiile pe care cititorul le atribuie anumitor cuvinte si invata sensul acestor intonatii. Ascultand povesti, in practica, isi imbogateste lumea cuvintelor si accelereaza maturizarea intelectuala, fara a subestima aspectul emotional: imbogatirea umana care deriva din relatia stransa care se stabileste intre copil si cititor. De aceea, universenciclopedic.ro propune un numar impresionant de edituri pentru copii, selectate special, astfel incat sa le ofere lecturi specifice varstei.

Cititul este o oportunitate pentru relatiile dintre copii si parinti

Mai multe cercetari stiintifice au demonstrat ca citirea cu voce tare, cu o anumita continuitate, influenteaza dezvoltarea generala: cognitiva si lingvistica, dar si emotionala si relationala. De exemplu, are un efect pozitiv asupra relatiei parinte-copil, deoarece reprezinta o ocazie in care mama sau tatal se dedica 100% celui mic. Este un gest de iubire, o experienta pozitiva si placuta care intareste legatura si atasamentul sigur. Mai mult, prin povesti, copiii invata sa isi recunoasca mai usor propriile emotii si pe cele ale altora.

Cititul promoveaza dezvoltarea intelectuala

Un mediu stimulativ, in care cartea face parte din activitatile normale ale copilului, favorizeaza dezvoltarea limbajului si faciliteaza invatarea la copilul mic si, in perspectiva, imbunatateste abilitatile de citire si de exprimare la copilul mai mare. Mai mult, cititul cu voce tare poate insufla placerea lecturii.

Cartile, pe scurt, sunt o companie excelenta inca din copilarie. De asemenea, din acest motiv este fundamental rolul magazinelor online cu carti cum este universenciclopedic.ro, care au sectiuni speciale pentru copii si tineri, pentru ca le ofera copiilor si parintilor posibilitatea de a descoperi multe carti ce contribuie la dezvoltarea armonioasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *